Odločitev o tem, kakšno nepremičnino nameravate kupiti in kje se bo le-ta nahajala, je izredno pomemba. Odvisna je od vaših želj, preferenc, navad in splošnega življenjskega sloga.

V nadaljevanju sledi nekaj prednosti, ki jih ponuja življenje v stanovanju.

Enostavnejše vzdrževanje nepremičnine = več prostega časa

Če vas že misel na vikende preživete ob košnji trave, obrezovanju žive meje in čiščenju žlebov spravi v slabo voljo, je odločitev za življenje v stanovanju odlična izbira za vas. Vzdrževanje nepremičnine in okolice je običajno v domeni upravnika. Hkrati imajo povprečna stanovanja manjšo kvadraturo kot hiše, kar pomeni manj pospravljanja, manj obnovitvenih del, manj stroškov ogrevanja, manj popravil in manj denarja za opremo.

Prednosti stanovanja

Hitro in enostavno iz stanovanja do mesta

Večstanovanjske stavbe so večinoma locirane v centrih mest ali v njihovi neposredni bližini. To pomeni, da boste imeli hiter in enostaven dostop do trgovin, vrtcev, šol, športnih aktivnosti, restavracij, zdravnikov, gledališč, javnega prevoza in vsega ostalega, kar mesto ponuja.

Brezskrbno in varno življenje v stanovanju

V primerjavi s hišo terja življenje v stanovanju manj odgovornosti in skrbi. Ko se odpravite na dopust namreč le zaklenete vrata in zaprete okna, medtem ko je pri hiši potrebno poskrbeti še za okolico (pospraviti športne rekvizite, se dogovoriti za zalivanje vrta, zakleniti garažo, ipd.) Poleg tega so stanovanja v večstanovanjskih stavbah običajno varnejša pred vlomilci kot hiše, sploh če se le-te nahajajo na bolj odmaknjenih in mirnih lokacijah.

Družbene prednosti življenja v stanovanju

Večinoma ljudje nismo navdušeni nad velikim številom sosedov, a življenje v večstanovanjskih stavbah ima svoje družbene prednosti. Občutek skupnosti, značilen za podeželska in primestna območja, se lahko prav tako razvije med ljudmi, ki živijo v stanovanjih. Sploh v lastniških stanovanjih, kjer se stanovalci ne menjujejo, se hitro ustvarijo vseživljenjska prijateljstva in povezave.

Prednosti stanovanja

Cenovno dostopen nakup stanovanja

Na ceno stanovanja vpliva veliko dejavnikov – od starosti in stopnje vzdrževanosti nepremičnine do njene kvadrature in lokacije. Kljub temu predstavlja nakup stanovanja ponavadi nižji strošek v primerjavi z nakupom hiše, sploh če ne kupujemo nove nepremičnine. Stanovanja so zato lažje dostopna osebam, ki si hiše ne morejo privoščiti ali pa so omejene s količino kredita, ki ga lahko dobijo.

Stanovanje v Mariboru

Smo vas prepričali? Če vam je ideja o življenju v stanovanju postala zanimiva, vas vabimo, da si pogledate našo ponudbo stanovanj v Mariboru. Prepričani smo, da bomo našli stanovanje, ki bo ustrezalo vašim željam.